Náš blog

Prečo nepoužívať voľnú, frázovú aj presnú zhodu v jednej reklamnej zostave?

30.07.2014 | Jan Řičánek

Na internete existujú desiatky článkov, ktoré vám radia, aby ste do jednej reklamnej zostavy vložili kľúčové slová vo voľnej, frázovej aj presnej zhode. Za týmito článkami mnohokrát stoja renomované spoločnosti, čo vyvoláva dojem istej dôveryhodnosti.

Keď sa však nad problémom dôkladne zamyslíte, aký má zmysel mať jedno kľúčové slovo v troch zhodách v jednej reklamnej zostave? Logicky absolútne žiadny. Ak totiž máte kľúčové slovo vo voľnej zhode, tak sa automaticky zobrazuje na frázovú aj presnú zhodu - a je úplne zbytočné pridávať tieto typy zhody do rovnakej reklamnej zostavy.

Príklad zobrazenia reklamy na kľúčové slovo dámské klobouky:

Výnosné PPC kampane!

Pokiaľ chcete mať rentabilné PPC kampane/reklamné zostavy, ktoré vám prinesú nielen veľa kliknutí, ale predovšetkým konverzie, tak by ste sa mali pripraviť na to, že im musíte venovať dostatok času. A zo začiatku tiež peňazí. Najväčšieho konverzného pomeru totiž dosiahnete tým, že vytvoríte PPC kampaň, do ktorej dáte kľúčové slovo vo voľnej zhode, a necháte ju nejaký čas bežať.

Táto kampaň bude síce nerentabilná, ale po nejakom čase (ideálne po mesiaci) si môžete na kampaň sadnúť a začať vyhodnocovať, na aké vyhľadávacie dotazy sa vaše reklamy zobrazujú a čo je pre vás skutočne zaujímavé.

Tieto zaujímavé (výnosné) kľúčové slová budete následne prenášať do nových reklamných zostáv v presnej zhode, kde pre nich vytvoríte unikátne inzeráty a zároveň im nastavíte aj vyššiu cenu za kliknutie, pretože budete vedieť, že sú pre vás zaujímavé a môžu vám priniesť skutočne konverzie.

Akonáhle tieto slová budete mať v novej reklamnej zostave, tak ich zároveň pridáte aj do pôvodnej zostavy ako vylučujúce slová, aby nedochádzalo k tomu, že PPC systém bude rozhodovať náhodne o tom, ktorú reklamu a za akú cenu zobrazí.

ZPĚT Chci PPC kampaně


Jan Řičánek

Notice: Undefined index: position_sk in /var/www/impnet.sk/data/www/impnet.sk/class/Blog.class.php on line 731

Notice: Undefined index: position in /var/www/impnet.sk/data/www/impnet.sk/class/Blog.class.php on line 731
email: jan.ricanek@impnet.cz

CTR, CPC, CPM, ROI...to sú skratky, s ktorými sa pred očami každé ráno Jano zobúdza. A než príde do práce, tak premýšľa ako urobiť vyše kampane ešte ziskovejšie. Pritom vôbec nezáleží, či sa jedná o Facebook, PPC alebo cenové porovnávače.

Co dalšího píšu?



Notice: Undefined variable: i in /var/www/impnet.sk/data/www/impnet.sk/class/Blog.class.php on line 753

Notice: Undefined variable: subpagelist in /var/www/impnet.sk/data/www/impnet.sk/class/Blog.class.php on line 756

Notice: Undefined variable: uvod in /var/www/impnet.sk/data/www/impnet.sk/class/Blog.class.php on line 758

Google Nákupy krok za krokom: založenie

05.06.2015 | Jan Řičánek
Na internete existujú desiatky článkov, ktoré vám radia, aby ste do jednej reklamnej zostavy vložili kľúčové slová vo voľnej, frázovej aj presnej zhode. Za týmito článkami mnohokrát stoja renomované spoločnosti, čo vyvoláva dojem istej dôveryhodnosti.

Notice: Undefined variable: subpagelist in /var/www/impnet.sk/data/www/impnet.sk/class/Blog.class.php on line 794

Sme hrdými držiteľmi týchto certifikátov